Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Τουσκ για Brexit: Δυνατή μια μικρή παράταση αλλά υπό προϋπόθεσεις
[Η Καθημερινή]: Τουσκ για Brexit: Δυνατή μια μικρή παράταση αλλά υπό προϋπόθεσεις

[Η Καθημερινή]: Τουσκ για Brexit: Δυνατή μια μικρή παράταση αλλά υπό προϋπόθεσεις

Μια μικρή παράταση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι δυνατή υπό προϋπόθεσεις, ώστε να δοθεί η ευκαιρία έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από βρετανικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ.

Ο Τουσκ διευκρίνισε ότι παραμένει ανοιχτό το ακριβές χρονικό διάστημα μιας παράτασης. Ωστόσο, υπογράμμισε η Συμφωνία Αποχώρησης για το Brexit που διαπραγματεύθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ε.Ε. δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

«Αν οι ηγέτες εγκρίνουν τις προτάσεις μου και υπάρξει θετική ψήφος στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να οριστικοποιήσουμε την απόφαση της παράτασης με γραπτή διαδικασία. Παρόλα αυτά, αν διαπιστωθεί ανάγκη, δεν θα διστάσω να καλέσω τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επεσήμανε ότι «ακόμα κι αν η ελπίδα για τελική επιτυχία φαίνεται αδύναμη, ακόμη και απατηλή, και παρόλο που ο κόπος για την πραγμάτωση του Brexit γίνεται όλο και περισσότερο ορατός και δικαιολογημένος, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την αναζήτηση – μέχρι την τελευταία στιγμή – μιας θετικής λύσης».

Σημείωσε δε ότι όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η Ε.Ε. αντέδρασε με υπομονή και καλή θέληση, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό δεν θα αλλάξει και σε αυτή την πιο κρίσιμη στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!