Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η τουρκική κρίση άφησε σημάδια στο Χ.Α.
[Η Καθημερινή]: Η τουρκική κρίση άφησε  σημάδια στο Χ.Α.

[Η Καθημερινή]: Η τουρκική κρίση άφησε σημάδια στο Χ.Α.

Στα χαμηλά ημέρας και με σημαντικές απώλειες έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον τζίρο αρκετά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται στις τελικές δημοπρασίες ειδικά στις τράπεζες και σε πολλά blue chips. Δύο συνεδριάσεις πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, οι επενδυτές, αντί να συνωστίζονται στην πόρτα της ελληνικής αγοράς, επιλέγουν τη φυγή από αυτήν. Αυτή η εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική από τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι το μεγαλύτερο χτύπημα από την τουρκική κρίση το δέχθηκε το Χ.Α. από οποιοδήποτε άλλο χρηματιστήριο, καθώς οι απώλειες από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησαν οι τριγμοί ξεπερνούν το 7%. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι διεθνείς αγορές φαίνεται πως, προς το παρόν, ξεπέρασαν την τουρκική κρίση και βλέπουν υψηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,74% στις 707,77 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,82%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,45%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43,63 εκατ. ευρώ, αρκετά αυξημένος και πάνω από τον μέσον όρο του τελευταίου μήνα.

Με την αναβάθμιση της Fitch να πέρασε και να μην ακούμπησε, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το μόνο στήριγμα αυτή τη στιγμή στο Χ.Α. θα μπορούσε να έλθει από τα ομόλογα. Δυστυχώς, όμως, το κλίμα και στην αγορά ομολόγων παραμένει αρνητικό, παρά τις θετικές συστάσεις από τους επενδυτικούς οίκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!