Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Τουρκική εισβολή στο Ιράκ συζητείται στην Αγκυρα
[Η Καθημερινή]: Τουρκική εισβολή στο Ιράκ συζητείται στην Αγκυρα

[Η Καθημερινή]: Τουρκική εισβολή στο Ιράκ συζητείται στην Αγκυρα

Μια νέα συζήτηση αφήνει την σκιά της στην τουρκική επικαιρότητα κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Την στιγμή που η διεθνής κοινότητα εστιάζει στις εξελίξεις στην Μουσούλη, η Τουρκία μελετά εναλλακτικά σενάρια για το Ιράκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο Χαμπέρτουρκ, η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει σιωπηλή στάση απέναντι στις εξελίξεις στο Ιράκ. Οι κινήσεις του κουρδικού κινήματος στο βόρειο κομμάτι του Ιράκ παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή από την τουρκική πλευρά.

Αυτή την στιγμή, εκτός από την Μουσούλη, η Τουρκία έχει στραμμένη την προσοχή της σε δυο περιοχές. Στο Σίντζαρ, οι κινήσεις των Κούρδων προβληματίζουν την Άγκυρα. Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι οι Κούρδοι έχουν επεκτατικές βλέψεις. Επίσης, πηγή προβληματισμού για την Τουρκία αποτελεί και η περιοχή του Ταλάφαρ. Εκεί υπάρχουν πληθυσμοί Τουρκμένων, την προστασία των οποίων διεκδικεί η Τουρκία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες πληροφορίες από την Άγκυρα, σε περίπτωση που οι Κούρδοι πραγματοποιήσουν βήματα στο Ιράκ, τα οποία δεν ικανοποιούν την Άγκυρα, και στο Ταλάφαρ, οι Σιίτες επιδιώξουν την ανατροπή της δημογραφικής σύνθεσης της περιοχής, η Τουρκία ενδέχεται να αναλάβει στρατιωτική δράση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!