Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Τουρκία «κλέβει» Ρώσους τουρίστες από την Ελλάδα
[Η Καθημερινή]: Η Τουρκία «κλέβει» Ρώσους τουρίστες από την Ελλάδα

[Η Καθημερινή]: Η Τουρκία «κλέβει» Ρώσους τουρίστες από την Ελλάδα

Συνεχή «διαφυγή» Ρώσων τουριστών από την ελληνική αγορά προς την τουρκική αναφέρουν πηγές του ξενοδοχειακού κλάδου ότι εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα.

Η μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας και η επίσης μεγάλη άνοδος του ευρώ έναντι του ρωσικού ρουβλίου αποτελούν τις κύριες αιτίες αυτής της τάσης που, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, οδηγεί σε μείωση της τάξης του 8% των αφίξεων από τη Ρωσία το 2018.

Ομως, σε πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση τα στοιχεία είναι συντριπτικά: η υποχώρηση των αφίξεων από τη Ρωσία προσεγγίζει το -55% από τα προ πενταετίας υψηλά. Οι αφίξεις από 1,352 εκατομμύρια το 2013 έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα των 588.000 ταξιδιωτών το 2017, πρώτη χρονιά οργανωμένης στροφής των Ρώσων προς την Τουρκία, ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τη Ρωσία από 1,3 δισ. ευρώ το 2013 έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 70%, στα 418 εκατομμύρια πέρυσι.

Τέτοια είναι η έκταση της ανταγωνιστικότητας της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα στη ρωσική αγορά, που ορισμένες πληροφορίες από Ελληνες ξενοδόχους αναφέρουν ότι ένα – δύο ρωσικά πρακτορεία που είχαν προκαταβάλει το 15% της αξίας των κρατήσεών τους στην Ελλάδα προτίμησαν να χάσουν τις προκαταβολές αυτές και να στείλουν τους παραθεριστές τους στην Τουρκία. «Ακόμα και με τη χαμένη προκαταβολή στην εξίσωση, η Τουρκία φαίνεται πως για αυτές τις περιπτώσεις ήταν ελκυστικότερη οικονομικά για πράκτορες και πελάτες», εξηγεί στην «Κ» ρωσική διπλωματική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά και επιβεβαίωσε εμμέσως την τάση αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!