Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Τον Σεπτέμβριο οι νέες εκλογές στο Ισραήλ
[Η Καθημερινή]: Τον Σεπτέμβριο οι νέες εκλογές στο Ισραήλ

[Η Καθημερινή]: Τον Σεπτέμβριο οι νέες εκλογές στο Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι νέες εκλογές στο Ισραήλ, μετά την αποτυχία του βετεράνου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση. Ο ίδιος φαίνεται ότι προτίμησε τη νέα προσφυγή στις κάλπες από την εναλλακτική να διοριστεί άλλος πολιτικός εντολοδόχος πρωθυπουργός και να επιχειρήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση. Πάντως, η ανάγκη προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί μία ακόμη ένδειξη αποδυνάμωσης του πάλαι ποτέ κραταιού πολιτικού, που για πολλούς είναι συνώνυμος της εξουσίας στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία.

Την ίδια στιγμή, ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει την απειλή παραπομπής σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς, που θέτουν εν αμφιβόλω την πολιτική του επιβίωση. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν ότι γαντζώνεται στην πρωθυπουργία για να είναι σε θέση να επιτύχει την ψήφιση νόμων που θα τον προστατεύσουν από τη δικαστική δίωξη. Η προκήρυξη νέων εκλογών έχει επιπτώσεις και εκτός του Ισραήλ. Εγείρει το θέμα της παρουσίασης από την κυβέρνηση Τραμπ του «σχεδίου για την επίλυση της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης», το οποίο αναμένεται εδώ και μήνες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν φείδεται ευνοϊκών προς το Ισραήλ και τον Νετανιάχου κινήσεων, δεν δίστασε να αυτοπροσκληθεί στην ισραηλινή πολιτική κρίση διακηρύσσοντας την υποστήριξή του προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Στο Ισραήλ έφθασε άλλωστε και ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο σύζυγος της κόρης του Τραμπ, ενόσω η κρίση βρισκόταν σε πλήρη κορύφωση, για να συζητήσει τη «διπλωματική πρωτοβουλία» του για το Μεσανατολικό, της οποίας ο «εγκέφαλος» είναι ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!