Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τον φάκελο «δάνεια κομμάτων» ανοίγει ξανά ο εισαγγελέας
[Η Καθημερινή]: Τον φάκελο «δάνεια κομμάτων» ανοίγει ξανά ο εισαγγελέας

[Η Καθημερινή]: Τον φάκελο «δάνεια κομμάτων» ανοίγει ξανά ο εισαγγελέας

Την τοποθέτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων από πιστωτικά ιδρύματα, όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά, ζήτησε ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληφορορίες, θα μελετήσει την κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να αποφανθεί αν υπάρχουν πιθανότητες ανάσυρσης της δικογραφίας για τα δάνεια των κομμάτων, που είχε αρχειοθετηθεί το 2013.

Τότε είχε ψηφιστεί με τροπολογία, ρύθμιση από τη Βουλή που απάλλασσε από ποινικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια τόσο σε κόμματα όσο και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή ιδρύματα.

Σε περίπτωση που ανασυρθεί η δικογραφία, αφού ο εισαγγελικός λειτουργός αποφανθεί αν από την τοποθέτηση Στουρνάρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, τότε θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες τόσο από τους υπευθύνους των πιστωτικών ιδρυμάτων για τα δάνεια των κομμάτων, και όχι μόνο, αλλά ενδέχεται να ασκηθούν και ποινικές διώξεις.

Για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων, κυρίως ΠαΣοΚ και ΝΔ αρχικά έρευνα είχε κάνει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που είχε ζητήσει και εξηγήσεις από τραπεζικά στελέχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!