Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τον Δεκέμβριο η απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του Mr. Bitcoin
[Η Καθημερινή]: Τον Δεκέμβριο η απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του Mr. Bitcoin

[Η Καθημερινή]: Τον Δεκέμβριο η απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του Mr. Bitcoin

Για τις 6 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η εξέταση του αιτήματος έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr. Bitcoin στις ΗΠΑ. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου συνηγόρου υπεράσπισης του Ρώσου εκζητούμενου, ο οποίος ζήτησε την αναβολή γιατί δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν δύο βασικοί μάρτυρες. Οπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Λυκουρέζος οι δύο μάρτυρες που δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα είναι σημαντικοί για την κρίση της υπόθεσης. Ο ένας εξ αυτών είναι εργαζόμενος στην BTC-e (πλατφόρμα ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων) και ο άλλος με αγωγή που κατέθεσε στην Κύπρο ισχυρίζεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης πλατφόρμας.

Ο Βίνικ κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων κέρδη εγκληματικών οργανώσεων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να υπολογίζει ότι μέσα σε έξι χρόνια μέσω της πλατφόρμας BTC-e νομιμοποιήθηκαν 4 δισ. δολάρια.

Η υπόθεση εξετάστηκε στον Αρειο Πάγο έπειτα από έφεση που είχαν ασκήσει οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος είχε κρίνει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του 38χρονου Ρώσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!