Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τις κρατούσαν αιχμάλωτες και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ
[Η Καθημερινή]: Τις κρατούσαν αιχμάλωτες και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ

[Η Καθημερινή]: Τις κρατούσαν αιχμάλωτες και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ

Κύκλωμα σωματεμπορίας που έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από τη Λευκορωσία, τις κρατούσε αιχμάλωτες σε διαμερίσματα και τις εξέδιδε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εξάρθρωσε ύστερα από δίμηνη έρευνα η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 68 ετών, ενώ αναζητούνται για συμμετοχή στην υπόθεση άλλοι οκτώ συνεργοί τους, που εκτιμάται ότι διαφεύγουν στο εξωτερικό.

Μέσω «συνδέσμου» στη Λευκορωσία το κύκλωμα έπειθε γυναίκες να έρθουν στην Ελλάδα με το πρόσχημα ότι θα τους εξασφάλιζε νόμιμη εργασία. Αντ’ αυτού τους αποσπούσε διαβατήρια και έγγραφα, τις κρατούσε σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας υπό την «επιτήρηση» άλλων γυναικών-μελών της σπείρας και τις εξέδιδε σε τέσσερις οίκους ανοχής.

Δραπέτευσαν

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι σωματέμποροι εξανάγκαζαν τις γυναίκες να εργάζονται 15-16 ώρες ημερησίως και να συνευρίσκονται με περίπου 40 άνδρες ανά βάρδια, έναντι 20 ευρώ. Από τα εκατοντάδες ευρώ του ημερήσιου τζίρου, τα μέλη της σπείρας έδιναν στις γυναίκες αμοιβή μόλις 10 ευρώ. Τον Φεβρουάριο, δύο από τις συνολικά 10 με 15 «φυλακισμένες» κοπέλες, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η γυναίκα που τις επιτηρούσε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατάφεραν να πάρουν τα διαβατήριά τους και να δραπετεύσουν από το διαμέρισμα όπου φυλάσσονταν.

Αρχικά κατήγγειλαν το περιστατικό σε μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία τις παρέπεμψε στην Ασφάλεια. Μία από τις καταγγέλλουσες κατά την άφιξή της στην Ελλάδα ήταν έγκυος και λίγες ημέρες αργότερα απέβαλε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!