Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία
[Η Καθημερινή]: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία

[Η Καθημερινή]: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την πρώτη κατοικία

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμη και πριν από το Euroworking Group της Δευτέρας, κάτι που θα αποτελεί ουσιαστικά μονομερή ενέργεια, εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή, 22 Μαρτίου τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή τηλεδιάσκεψη απέβη άκαρπη ενώ στα μεγάλα θέματα παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτές αφορούν βασικά τη λεγόμενη «περίμετρο» του νέου σχήματος, που θα διαδεχθεί τον ν. Κατσέλη, η οποία –κατά τους θεσμούς– είναι πολύ ευρεία και δεν περιορίζεται μόνο σε δανειολήπτες που βρίσκονται σε μεγάλη αδυναμία πληρωμής των δανείων τους. Κάτι που, όπως υποστηρίζουν, καταστρέφει την ήδη αδύναμη κουλτούρα πληρωμών στην Ελλάδα και δεν αποκλείει οριστικά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Ιδιαίτερα έντονες αντιρρήσεις έχουν οι θεσμοί για την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων που έχουν ληφθεί με προσημείωση στην πρώτη κατοικία του δανειολήπτη.

Επιπλέον, είναι αντίθετοι και με το υψηλό, όπως το θεωρούν, όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας που προτείνει η κυβέρνηση, δηλαδή τις 250.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί στις 150.000 ευρώ, αν όχι στις 100.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!