Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Την Παρασκευή η απόφαση για το ναυπηγείο της Cosco
[Η Καθημερινή]: Την Παρασκευή η απόφαση για το ναυπηγείο της Cosco

[Η Καθημερινή]: Την Παρασκευή η απόφαση για το ναυπηγείο της Cosco

Συνεδριάζει στις 17 Αυγούστου 2018 η επιτροπή εξέτασης ενδικοφανών προσφυγών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Cosco) για τη δημιουργία ναυπηγικής εγκατάστασης στο Πέραμα.

Το αίτημα είχε απορριφθεί από την Περιφέρεια και οι επισπεύδοντες κατέθεσαν τη σχετική αίτησή τους στις 17 Ιουλίου 2018.

Ο νόμος ορίζει ότι η 10μελής επιτροπή –στην οποία μετέχουν πέντε κρατικοί υπάλληλοι και πέντε εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων, δήμων και του τεχνικού κόσμου της χώρας– πρέπει να αποφασίσει μέσα σε τριάντα ημέρες από την κατάθεση της προσφυγής.

«Η απόφαση της επιτροπής διαβιβάζεται στην αδειοδοτούσα αρχή και γνωστοποιείται στον ενδιαφερόμενο. Αν η απόφαση της επιτροπής κάνει δεκτό το αίτημα της προσφυγής η αδειοδοτούσα αρχή υποχρεούται να εκδώσει την άδεια μέσα σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση σε αυτήν της απόφασης της επιτροπής».

Οπως είχε γράψει η «Κ» (12.3.2018), η Cosco επιδίωξε να πάρει άδεια επισκευής mega yacht. Στη συνέχεια, ωστόσο, ζήτησε από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας την έκδοση άδειας για εγκατάσταση βαριάς όχλησης, αίτημα που απερρίφθη επειδή από το 1984 ισχύει απαγόρευση για τέτοιες δραστηριότητες στη χερσαία ζώνη της Αττικής. Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) από την πλευρά της επικαλείται ότι στο παρελθόν παρά την απαγόρευση δόθηκαν τέσσερις τέτοιες άδειες για ναυπηγικές δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!