Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Tην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξετάζει το αμερικανικό Κογκρέσο
[Η Καθημερινή]: Tην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξετάζει το αμερικανικό Κογκρέσο

[Η Καθημερινή]: Tην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξετάζει το αμερικανικό Κογκρέσο

Νέο κύμα οικονομικών κυρώσεων προωθούν Αμερικανοί γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, το οποίο, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε από ψύχραιμα έως αδιάφορα από επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους στη Μόσχα. Θεωρητικά πρόκειται για μία κατηγορία κυρώσεων που θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτατες επιπτώσεις ειδικότερα στον πετρελαϊκό κλάδο της Ρωσίας αλλά και γενικότερα στη ρωσική οικονομία.

Σύμφωνα, όμως, με τις εκτιμήσεις επιχειρηματικών κύκλων της Ρωσίας, δύσκολα μπορεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από το Κογκρέσο δεδομένου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί προσέγγιση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Η απαγόρευση στη συμμετοχή σε ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας θα μπορούσε να περιπλέξει ιδιαιτέρως την κατάσταση για τις πετρελαϊκές της Ρωσίας. Επενδύσεις της Rosneft σε χώρες όπως το Κουρδιστάν, η Αίγυπτος και το Βιετνάμ δεν θα μπορούν να αντλήσουν χρηματοδότηση. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο απαγορεύει στους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν τις νέες εκδόσεις ρωσικών ομολόγων καθώς και να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε ενεργειακό σχέδιο ρωσικών συμφερόντων ανά τον κόσμο. Επιχειρεί να αποκλείσει τη Ρωσία από τις διεθνείς χρηματαγορές. Σημειωτέον ότι το 2016 η Μόσχα άντλησε 10 δισ. δολάρια μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων. Σήμερα ξένοι επενδυτές διακρατούν περίπου το 30% του ρωσικού χρέους. Διακρατούν, επίσης, σχεδόν παρεμφερές ποσοστό των ομολόγων που έχει εκδώσει η Μόσχα στο τοπικό νόμισμα.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ποτέ ώς τώρα επιβάλει εμπάργκο στην αγορά ρωσικών ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!