Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: ΤΕΙ: «Δεν θα γίνουμε πεδίο βολής» – αντιδράσεις κατά υπ. Παιδείας και πανεπιστημίων
[Η Καθημερινή]: ΤΕΙ: «Δεν θα γίνουμε πεδίο βολής» – αντιδράσεις κατά υπ. Παιδείας και πανεπιστημίων

[Η Καθημερινή]: ΤΕΙ: «Δεν θα γίνουμε πεδίο βολής» – αντιδράσεις κατά υπ. Παιδείας και πανεπιστημίων

Ανεβαίνουν οι τόνοι από τα ΤΕΙ σε μία διαμάχη που εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε πόλεμο, όταν το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στο σχεδιασμό του ενιαίου χώρου έρευνας και τεχνολογίας.

Τα ΤΕΙ αναμένεται να βρεθούν υπό πίεση καθώς η βασική πρόταση (το πόρισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Ενιαίο Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας) που έχει δοθεί προς το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για συγχωνεύσεις με πανεπιστήμια αλλά και καταργήσεις, με βάση τα αποτέλεσμα της αξιολόγησης που θα γίνει.

Μάλιστα, η Σύνοδος Πρυτάνεων δήλωσε αντίθετη στην μετονομασία των ΤΕΙ, όπως επιθυμούν τα ίδια, σε «Πανεπιστήμια Τεχνολογικών Επιστημών» και χαρακτήρισε την πρόταση «μη σύννομη» ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας «να μεριμνήσει για την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου περί διάκρισης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ».

Ειδικότερα, η Σύνοδος Προέδρων των ΤΕΙ εξέδωσε οξεία ανακοίνωση με αποδέκτες και το υπουργείο Παιδείας αλλά και την Σύνοδο Πρυτάνεων, στην οποία οι πρόεδροι αναφέρουν ότι «τα ΤΕΙ διεκδικούν τη μετονομασία τους σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών (Universities of Applied Sciences – UAS), μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!