Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Θριαμβεύει το ελληνικό κρασί διεθνώς
[Η Καθημερινή]: Θριαμβεύει το ελληνικό κρασί διεθνώς

[Η Καθημερινή]: Θριαμβεύει το ελληνικό κρασί διεθνώς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ενδεχομένως να ακούγεται παράδοξο, όμως η οικονομική κρίση όχι μόνον δεν έπληξε το ελληνικό κρασί, αλλά, αντιθέτως, το ωφέλησε. Πώς έγινε αυτό;
«Η Ελλάδα γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα στο εξωτερικό, ο κόσμος πάντα ψάχνει για καλές ιστορίες και το ελληνικό κρασί έγινε μια καλή ιστορία για τους ξένους», είπε μιλώντας χθες σε γεύμα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ενωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΟΑΒΕ) Στέλιος Μπουτάρης.
Οπως ανέφερε, εν μέσω κρίσης μπορεί να υπήρξε μικρή μείωση της τάξης του 2-3% στην εσωτερική κατανάλωση, αυξήθηκε όμως ο τζίρος των εξαγωγών, με το ελληνικό κρασί να γνωρίζει διεθνώς την καταξίωση, μπαίνοντας και σε νέες αγορές –«έφθασε μέχρι την Κορέα και την Ιαπωνία», είπε– με εκείνη της Γερμανίας να κατέχει την πρώτη θέση, ενώ τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές προς την Αυστραλία και οι πωλήσεις προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε όγκο κατά 10% αλλά κατά 30% σε αξία.
«Το ελληνικό κρασί έχει πλασαριστεί στην κατηγορία Primium, δηλαδή σε τιμές 15 έως 25 δολάρια τη φιάλη», τόνισε.
Ως προς την εγχώρια αγορά, ο πρόεδρος της ΕΟΑΒΕ είπε πως αυτή αυξήθηκε στο χύμα κρασί λόγω κόστους, ενώ η κατανάλωση πέρασε από την ταβέρνα στο σπίτι, με τις τιμές να έχουν γίνει γενικότερα πιο προσιτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!