Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Thought for food: Πρόγραμμα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους
[Η Καθημερινή]: Thought for food: Πρόγραμμα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους

[Η Καθημερινή]: Thought for food: Πρόγραμμα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους

Μια επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ανακοίνωσαν το Ιδρυμα Μποδοσάκη, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ).

Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Giving for Greece» που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε συγκεντρώσει πόρους από Ελλάδα και εξωτερικό προκειμένου να υποστηριχθούν προγράμματα για την αρωγή των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, τώρα θέτει μια νέα προτεραιότητα: την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα. Το πρόγραμμα «Thought for food» στοχεύει στην παροχή εξατομικευμένης εκπαίδευσης και συμβουλευτικής σε παραγωγούς, μικρές επιχειρήσεις και συνεργατικά σχήματα, που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια ελιάς και υποπροϊόντων, αρωματικών φυτών, συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών (φασόλια, πιπεριές Φλωρίνης, κάστανο), στην παραγωγή μελιού και κτηνοτροφικών προϊόντων. «Πρόκειται για τα προϊόντα που έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα» σχολιάζει στην «Κ» ο κ. Βλάσης Αδρακτάς, διαχειριστής του προγράμματος εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

«Προσδοκούμε μέσω των εταίρων μας, που είναι φορείς γνώσης και καινοτομίας, να δώσουμε στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα την ώθηση για το επόμενο βήμα» διευκρινίζει. Για παράδειγμα, ο παραγωγός να περάσει στη μεταποίηση και εκείνος που μεταποιεί ήδη, να προχωρήσει σε εξαγωγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!