Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
3 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: H Thomas Cook απειλείται με χρεοκοπία, λόγω… καύσωνα
[Η Καθημερινή]: H Thomas Cook απειλείται με χρεοκοπία, λόγω… καύσωνα

[Η Καθημερινή]: H Thomas Cook απειλείται με χρεοκοπία, λόγω… καύσωνα

Πάνω από 60% υποχώρησε η μετοχή της Thomas Cook Group σε μία εβδομάδα ύστερα από νέα προειδοποίηση για πτώση της ετήσιας κερδοφορίας μέσα σε λίγους μήνες και την αναστολή καταβολής μερίσματος. Οι επενδυτές εγκαταλείπουν μαζικά τις μετοχές και τα ομόλογα του 177ετούς βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου. Το κόστος ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας στα πενταετή συμβόλαια του ομίλου εκτοξεύθηκε χθες κατά 73 μονάδες βάσης, από τη Δευτέρα, στο ρεκόρ των 1.072 μ.β. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές εικάζουν πως υπάρχουν 60% πιθανότητες να χρεοκοπήσει ο ισχυρότερος ταξιδιωτικός όμιλος μετά την κορυφαία TUI.

Ο καύσωνας στην κεντρική και βόρια Ευρώπη τη θερινή περίοδο προκάλεσε μεγάλη πτώση των κρατήσεων «τελευταίας στιγμής» και ραγδαία υποχώρηση των τιμών στα ταξιδιωτικά πακέτα. Η χαμηλή ζήτηση για ταξίδια, λόγω του καύσωνα το καλοκαίρι αλλά και του ήπιου χειμώνα στην Ευρώπη, αναμένεται να οδηγήσει σε συνολική πτώση των κρατήσεων κατά 3% το 2018, αφήνοντας τη Thomas Cook αδύναμη για να αντεπεξέλθει στην τεράστια αύξηση των χρεών της. Παράλληλα, σύμφωνα με αναλυτές ο όμιλος έχει υψηλότατο λειτουργικό κόστος, καθώς στην εποχή που όλοι κλείνουν πακέτα διακοπών online, η Thomas Cook επιμένει να διατηρεί ευρύτατο δίκτυο φυσικών καταστημάτων.

Από τις αρχές του έτους, τα ομολογιακά χρέη του ομίλου εκτοξεύθηκαν από τα 40 εκατ. στα 389 εκατ. στερλίνες, τα οποία πρέπει να καλυφθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!