Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Το θλιβερό λείψανο στη γωνία Πατησίων και Γρηγοροβίου
[Η Καθημερινή]: Το θλιβερό λείψανο στη γωνία Πατησίων και Γρηγοροβίου

[Η Καθημερινή]: Το θλιβερό λείψανο στη γωνία Πατησίων και Γρηγοροβίου

Πριν από ενάμιση χρόνο, ένα από τα πιο γοητευτικά νεοκλασικά κτίρια της οδού Πατησίων, από τα λίγα που είχαν απομείνει, κατεδαφίστηκε. Ηταν στη γωνία Πατησίων 298 και Γρηγοροβίου και αν και λαβωμένο από τον σεισμό του 1999 έστεκε ακόμη. Η κατεδάφισή του έπιασε στον ύπνο τις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατί αν και δεν είχε προλάβει να κηρυχτεί διατηρητέο, η προστασία του θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί.

Πέρασα και πάλι από την ίδια γωνία για να δω τι απέγινε το οικόπεδο. Η κατεδάφιση είχε μείνει ημιτελής, αν και είχε προχωρήσει σχεδόν ολοσχερώς. Την είχε σταματήσει η κινητοποίηση της Monumenta, αλλά δυστυχώς η καταστροφή είχε συντελεστεί. Και όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα, οι εκκρεμότητες διαιωνίζονται και οι τραυματισμοί σπανίως επουλώνονται. Το δε κράτος, συνήθως ενοχικό, ανέτοιμο και αναβλητικό, αδικεί και τους θιγόμενους ιδιώτες (καθώς βραδυπορεί η λύση της υπόθεσης) αλλά και τους περιοίκους, που είναι υποχρεωμένοι να έχουν στην πόρτα του σπιτιού τους ένα σωρό από πέτρες.

Εκεί κατήντησε η άλλοτε ευγενής νεοκλασική γωνία Πατησίων και Γρηγοροβίου, συνδεδεμένη κάποτε με το εργαστήριο κορνιζών του Εδισον Βήχου (του Δάφνιδος στη βωβή ταινία του Ορέστη Λάσκου «Δάφνις και Χλόη»).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!