Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα
[Η Καθημερινή]: Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

[Η Καθημερινή]: Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Ερωτήματα προκαλεί η αιφνιδιαστική μεταγωγή του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει κάθειρξη 11 φορές ισόβια και 25 έτη, στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Η απόφαση ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης, ύστερα από αίτημα του «Λουκά» της 17Ν, το οποίο έγινε δεκτό, εγείροντας σωρεία ερωτημάτων, καθώς βάσει των ισχυόντων στις αγροτικές φυλακές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα εκτίσει την ποινή του σε αποκαλούμενη «ανοικτή» φυλακή, όπου οι ημέρες μετρούν διπλές.

Οπως εξηγούν, πάντως, νομικοί κύκλοι στην «Κ», η μεταγωγή του κ. Κουφοντίνα σε αγροτική φυλακή δεν αλλάζει δραματικά το τοπίο, καθώς ούτως ή άλλως έχει σχεδόν καλύψει το όριο που προβλέπει ο νόμος για τον ευεργετικό υπολογισμό των ημερών που δικαιούται κάθε κρατούμενος, ανεξαρτήτως της ποινής που εκτίει. Επίσης, όπως εξηγούν οι ίδιοι, ο κ. Κουφοντίνας σε τρία χρόνια, όταν θα έχει εκτίσει 19 χρόνια πραγματικής κράτησης, θα έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους.

Τι αλλάζει

Αυτό που αλλάζει δραματικά πάντως είναι οι συνθήκες κράτησής του. Ο κ. Κουφοντίνας επί 16 χρόνια (με μία διακοπή πέντε μηνών όπου κρατήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας που λειτουργούσαν στον Δομοκό) κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, στα υπόγεια κελιά των γυναικείων φυλακών, και μέχρι τώρα μπορούσε να επικοινωνήσει μόνο με τρία άτομα-κρατουμένους, ενώ εφεξής θα βρίσκεται σε μια φυλακή όπου το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα εργάζεται σε ανοικτούς χώρους και θα συναναστρέφεται με πολλούς κρατουμένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!