Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Θετικό σήμα από Moody’s για τα NPLs της Αττικής
[Η Καθημερινή]: Θετικό σήμα από Moody’s για τα NPLs της Αττικής

[Η Καθημερινή]: Θετικό σήμα από Moody’s για τα NPLs της Αττικής

Πιστωτικά θετική (credit positive) χαρακτηρίζει, σε έκθεσή του, την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των «κόκκινων» δανείων της Attica Bank ο οίκος. Σύμφωνα με την εκτίμηση του αμερικανικού οίκου, ο pro forma δείκτης κεφαλαίων CET1 για την Attica Bank θα αυξηθεί κατά περίπου 200 μονάδες βάσης και θα διαμορφωθεί στο 16,3%, ποσοστό ανάλογο με αυτό των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών.

Πρόσφατα, η Aldridge EDC Specialty Finance κατέβαλε το σύνολο του ποσού που προβλέπει η συμφωνία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Attica Bank, αξίας 1,3 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε ανάκληση αναγνώρισης του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί στο πλαίσιο της συναλλαγής και να αναγνωρίσει κέρδος 70 εκατ. ευρώ, ποσό που, μέσω των αποτελεσμάτων χρήσης, θα προσμετρηθεί ως κεφάλαιο Tier I στα κεφάλαιά της, καλύπτοντας πλήρως το ποσό που υπολειπόταν έως και σήμερα για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της άσκησης κεφαλαιακών αναγκών του 2015.

O οίκος αξιολόγησης υπενθυμίζει ότι η ΤτΕ υπολόγιζε το 2015 στα 857 εκατ. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα της Attica στο βασικό σενάριο και στο 1,02 δισ. ευρώ, στο δυσμενές σενάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!