Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Θεσσαλονίκη: Στη Μητροπόλεως ο χώρος για μετανάστες
[Η Καθημερινή]: Θεσσαλονίκη: Στη Μητροπόλεως ο χώρος για μετανάστες

[Η Καθημερινή]: Θεσσαλονίκη: Στη Μητροπόλεως ο χώρος για μετανάστες

Σε αναζήτηση κτιρίου για τη λειτουργία μεταβατικής δομής φιλοξενίας των μεταναστών που φθάνουν στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον δήμο. Καθώς οι μεταναστευτικές ροές από τον Εβρο συνεχίζουν να είναι αυξημένες στελέχη του δήμου και του υπουργείου αναζητούν λύση, ώστε οι νεοφερμένοι να μπορούν να φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, προκειμένου να μην εμφανιστούν και πάλι μετανάστες-κατασκηνωτές στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Θεσσαλονίκη, από τους εκπροσώπους του δήμου προτάθηκε κτίριο στην οδό Μητροπόλεως, στο οποίο στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, αλλά διαθέτει ορόφους που δεν χρησιμοποιούνται. Πηγές του υπουργείου χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία από την πλευρά του δήμου «πολύ θετική», ωστόσο τόνιζαν ότι ο χώρος που προτάθηκε δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. «Αναζητούμε τρόπους ώστε να ενεργοποιηθεί η συνέργεια με τον δήμο, αλλά πρέπει να πρόκειται για λύση σύννομη και εξυπηρετική για τους ανθρώπους που αιτούνται άσυλο και να μην εξυπηρετεί αποκλειστικά την πόλη της Θεσσαλονίκης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου στο Βαγιοχώρι να δημιουργηθεί μεταβατική δομή φιλοξενίας. Μία ακόμα δομή transit σχεδιάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Κυψελοχώρι, κοντά στα Τέμπη.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριο) συνελήφθησαν 1.695 άτομα για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 66 συλλήψεις διακινητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!