Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Θέμα εσωτερικής κοινωνικής πολιτικής
[Η Καθημερινή]: Θέμα εσωτερικής κοινωνικής πολιτικής

[Η Καθημερινή]: Θέμα εσωτερικής κοινωνικής πολιτικής

Μέσα σε τρία χρόνια ανακαίνισε δύο παλιά θερινά σινεμά που ήταν χρόνια κλειστά στην περιοχή και φέτος άνοιξε ένα καινούργιο, 400 θέσεων. Το ενδιαφέρον με τα θερινά του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας είναι ότι έχουν καλές προδιαγραφές και 3 ευρώ είσοδο. Κι αυτό, γιατί ο δήμος δεν τα μισθώνει, αλλά τα λειτουργεί ο ίδιος χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δημότες, σχεδιάζοντας και το πρόγραμμά τους. Και όπως φαίνεται, είχε ανταπόκριση. Μόνον από τους δύο, πέρυσι, έκοψε 15.000 εισιτήρια που απέφεραν 45.000 ευρώ στα ταμεία του δήμου, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Τα χώρισε μάλιστα σε κατηγορίες: σινεφίλ, λαϊκό σινεμά, οικογένειες και με ανάλογα αφιερώματα. Ο καινούργιος κινηματογράφος, το «Cine Αλέκος Χρυσοστομίδης», λειτουργεί στο πάρκο Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη, απευθύνεται στα παιδιά και τους γονείς δίνοντάς τους όμως και τη δυνατότητα να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, ενώ οι πιτσιρικάδες παρακολουθούν με ασφάλεια την ταινία. Χώρος αμφιθεατρικός, λειτουργεί και ως κινηματογραφική λέσχη κάθε Τετάρτη.

Το «Cine Μελίνα» ήταν το πρώτο της σειράς των δημοτικών σινεμά. Βρίσκεται στη Δραπετσώνα, άνοιξε πριν από τρία χρόνια, παρουσιάζει ταινίες α΄ προβολής, απευθύνεται κυρίως στους σινεφίλ, ενώ στον χώρο του οι θεατές θα παρακολουθούν και διήμερα αφιερώματα, όπως αυτό που σχεδιάζεται για τον Νίκο Κούνδουρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!