Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Θα τα ανακαλύψει όλα μόνη της
[Η Καθημερινή]: Θα τα ανακαλύψει όλα μόνη της

[Η Καθημερινή]: Θα τα ανακαλύψει όλα μόνη της

​​Παρατηρείς το πρόσωπό της. Τη χαρά να διαγράφεται μέσα στα μάτια της, να τη μιλούν τα χείλη της, να πλημμυρίζει το σπίτι χάρη στη φωνή της.

Λες: έκανα ό,τι μπορούσα για να ευχαριστηθεί. Στόλισα το σπίτι, προσκάλεσα ανθρώπους που αγαπούμε και μας αγαπούν, και ήρθαν με δώρα και περισσότερα χαμόγελα. Λες (από μέσα σου πάλι): την κοιτάζω και αναρωτιέμαι τι σκέψεις να περνούν από αυτόν τον εκκολαπτόμενο εγκέφαλο των τριών μόλις χρόνων;

Δείχνει χαρούμενη. Την ώρα που φυσάει με όλη τη δύναμη αυτών των τριών χρόνων και σβήνουν τα κεράκια και οι πάντες χειροκροτούν μέσα στο σπίτι, γελάς κι εσύ ικανοποιημένος – πλήρης μάλλον, όχι απλώς ικανοποιημένος.

«Αλλά κάτι παράξενο αργοσαλεύει μέσα σου, έτσι δεν είναι;» σου ψιθυρίζει ο κύριος Γκρι. «Κάτι απ’ το οποίο προσπαθείς να την προστατέψεις. Αλλά, βέβαια, δεν μπορείς».

Ναι, προσπαθείς να την προστατέψεις, ίσως όχι από τη ζωή την ίδια –πώς θα μπορούσες άλλωστε;– αλλά από τις βαθύτερες, τις σκοτεινές, θολές λίμνες που κυματίζουν μέσα σου. Η ίδια δεν πρόκειται ποτέ να το θυμηθεί, αλλά στα πρώτα της γενέθλια, από την πολλή βουή και την αντάρα του σπιτιού, σαν να τρόμαξε ξαφνικά, έκλαψε και κοιμήθηκε για λίγο βυθισμένη στην αγκαλιά της μάνας της. Οταν ξύπνησε, χαμογελούσε και πάλι με τη μικρή της καρδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!