Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τέσσερις μνηστήρες πολιορκούν τη βιομηχανία «Μινέρβα»
[Η Καθημερινή]: Τέσσερις μνηστήρες πολιορκούν τη βιομηχανία «Μινέρβα»

[Η Καθημερινή]: Τέσσερις μνηστήρες πολιορκούν τη βιομηχανία «Μινέρβα»

Σε αναζήτηση αγοραστών για την πώληση της «Μινέρβα Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων» βρίσκεται ο μητρικός όμιλος PZ Cussons. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», ήδη ο όμιλος και η εταιρεία συμβούλων –μία εκ των λεγόμενων Big Four– που «τρέχει» τη διαδικασία, έχουν καταρτίσει τη λίστα των υποψήφιων αγοραστών που περνούν στην επόμενη φάση (short list). Πρόκειται για τέσσερις εταιρείες, κυρίως ελληνικές.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες και το τίμημα που φέρεται να ζητείται για το σύνολο της δραστηριότητας της «Μινέρβα» είναι περί τα 40 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πρόκειται για υψηλό τίμημα, καθώς το περιθώριο κέρδους της εταιρείας είναι χαμηλό, η εξαγωγική της δραστηριότητα συγκριτικά με ομοειδείς επιχειρήσεις χαμηλή, ενώ διαθέτει πολλούς κωδικούς προϊόντων, κάτι που καθιστά δύσκολη τη διαχείρισή τους.

Βάσει της τελευταίας δημοσιευμένης οικονομικής έκθεσης που αφορούσε τη χρήση 1/6/2017 – 31/5/2018, οι εξαγωγές αντιστοιχούσαν στο 12% του συνολικού τζίρου και το καθαρό περιθώριο κέρδους προ φόρων στο 0,6%.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, βεβαίως, σε επόμενη φάση, να μη μεταβιβασθεί το σύνολο των δραστηριοτήτων της «Μινέρβα» σε έναν αγοραστή, αλλά να «σπάσει» σε μικρότερα κομμάτια, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε μεν από την επεξεργασία και την τυποποίηση ελαιολάδου, αλλά παράγει μέχρι και τυροκομικά, και τα τελευταία χρόνια και ξίδι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!