Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τέλος στο ανοδικό σερί του Χ.Α. με πτώση 1,41%
[Η Καθημερινή]: Τέλος στο ανοδικό σερί του Χ.Α. με πτώση 1,41%

[Η Καθημερινή]: Τέλος στο ανοδικό σερί του Χ.Α. με πτώση 1,41%

Κοντά στα χαμηλά ημέρας και με σημαντική πτώση έκλεισε το ελληνικό Χρηματιστήριο, χάνοντας και πάλι τις 650 μονάδες και ακολουθώντας την επιδείνωση στις διεθνείς αγορές, με τους αγοραστές να πατούν «φρένο» ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες ανόδου, ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο. Η εξέλιξη της συνεδρίασης της Τετάρτης οπότε ο Γενικός Δείκτης έχασε τα υψηλά κέρδη που σημείωνε και έκλεισε μια ανάσα από τα χαμηλά ημέρας, είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για τη χθεσινή συνεδρίαση, κάνοντας προφανή την «κόπωση» της αγοράς κοντά στις 660 μονάδες και δημιουργώντας περιθώριο για ρευστοποιήσεις.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,41% στις 645,16 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,8 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,36%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,77% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,85% στις 397,87 μονάδες. Η Τράπεζα Πειραιώς δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις μετά την υπεραπόδοση του 4ημέρου (+34%) σημειώνοντας πτώση 7,07%, η Eurobank έκλεισε στο -3,27%, η Alpha Bank στο -2,65% και η Εθνική υποχώρησε κατά 1,02%.

Οι προβλέψεις της Κομισιόν για σοβαρή επιβράδυνση της Ευρωζώνης, αλλά και η κατοχύρωση κερδών που προέκυψαν από την πρόσφατη ανοδική κίνηση, φρέναραν την Ελληνική Κεφαλαιαγορά, σημειώνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου, οικονομολόγος της Fast Finance. Η επισήμανση ότι η συνέχεια των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και η δημοσιονομική πειθαρχία είναι προαπαιτούμενα για τη διασφάλιση της ασθενούς ανάπτυξης πέριξ του 2%, αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για το τρέχον εκλογικό έτος παροχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!