Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Τελειώσατε», το μήνυμα ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ
[Η Καθημερινή]: «Τελειώσατε», το μήνυμα ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

[Η Καθημερινή]: «Τελειώσατε», το μήνυμα ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Tελειώσατε». Η λέξη αυτή επελέγη για κατακλείδα της σύντομης, αλλά ιδιαιτέρως αυστηρής, ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ με την οποία σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό. Λέξη η οποία, εκτός των άλλων, παραπέμπει στο προεκλογικό σύνθημα του πρωθυπουργού, τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ανέφερε «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Και όπως σημείωναν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, «τίποτα δεν είναι τυχαίο». Η «λεηλασία» που έκανε τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας στην «προοδευτική παράταξη», πρέπει να «ισορροπήσει». Και στο πλαίσιο αυτό, η λέξη «τελειώσατε» δεν αφορά μόνο τη διακυβέρνηση Τσίπρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «πνέει τα λοίσθια», αλλά και τη μεγάλη μάχη για την πατρότητα της δημοκρατικής παράταξης.

Το γεγονός μάλιστα ότι επελέγη όρος που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, προμηνύει την ένταση και τους υψηλούς τόνους στους οποίους θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα, επιχειρώντας να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον πρωθυπουργό».

Κατά τα λοιπά, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο ήταν πάλι αλλού». Και «ήταν αλλού», καθώς επανέλαβε τα περί «προστασίας των αδυνάτων» την ίδια ώρα που «35.000 παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών» και «η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς».

Το ζήτημα των παιδιών που μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, θέμα με ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσημο, φαίνεται πως ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!