Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη
[Η Καθημερινή]: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη

[Η Καθημερινή]: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη

Βαθύτατα απογοητευτική είναι η εικόνα για το μέλλον και τις προοπτικές της Ελλάδας, μετά την έκθεση για την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία εκπόνησε το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο Bertelsmann στη Γερμανία.

Παρά τη μείωση της ανεργίας, είναι σαφές ότι η πλήρης ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου από την κρίση δημοσίου χρέους του 2010 αργεί ακόμη. Με 3,7 μονάδες, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσον αφορά τον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε υψηλότερη θέση από τη χώρα μας βρίσκονται η Ρουμανία (3,99), η Βουλγαρία (4,19) και η Ιταλία (4,84). Βαθμολογία κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου (5,85) συγκεντρώνουν η Ισπανία (4,96), η Κύπρος (5,31), η Πορτογαλία (5,36) και η Μάλτα (5,79). Η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός των νέων μαστίζουν κυρίως τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Στον αντίποδα, η Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία είναι οι τρεις σκανδιναβικές χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας, με 7,39, 7,31 και 7,14 μονάδες, αντίστοιχα.

Αφενός παρουσιάστηκε μικρή βελτίωση της βαθμολογίας της Ελλάδας, με τον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης να ενισχύεται από τις 3,61 μονάδες πέρυσι στις 3,7 μονάδες φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!