Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Τεχνολογία αιχμής καθιστά αχρείαστα πορτοφόλια, ταυτότητες και διαβατήρια
[Η Καθημερινή]: Τεχνολογία αιχμής καθιστά αχρείαστα πορτοφόλια, ταυτότητες και διαβατήρια

[Η Καθημερινή]: Τεχνολογία αιχμής καθιστά αχρείαστα πορτοφόλια, ταυτότητες και διαβατήρια

Μακρινή ανάμνηση θα είναι σύντομα τα κλειδιά, το πορτοφόλι, η ταυτότητα και το διαβατήριο χάρη στην πρόοδο της φωνητικής αναγνώρισης προσώπου αλλά και της DNA τεχνολογίας. Επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο του Νταβός θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη νέα τεχνολογία φωνητικής ανάλυσης με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από ερευνητές στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon που εδρεύει στη Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Διαβάζοντας για λίγα δευτερόλεπτα ένα σύντομο μήνυμα που θα εμφανίζεται σε μια οθόνη της έκθεσης, οι «περίεργοι» επισκέπτες θα διαπιστώσουν ότι το μηχάνημα θα «αναγνωρίσει» τα πάντα για αυτούς. Το ύψο, το μέγεθος των ρούχων, η ηλικία, η δομή σκελετού, θέματα υγείας αλλά και προσωπικότητας είναι μόνα μερικά από τα στοιχεία που θα μπορεί να αναγνωρισθούν μόνο μέσω της φωνής ενός ατόμου.

Αν και οι προβλέψεις δεν είναι όλες ακριβείς «δείχνουν» το επίπεδο μιας πολύ νέας τεχνολογίας. «Η φωνή είναι περισσότερο μοναδική από το δακτυλικό αποτύπωμα διότι το δακτυλικό αποτύπωμα δεν αλλάζει, η φωνή όμως εξηγεί την παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος», εξηγεί η επικεφαλής των ερευνών στο τμήμα Πληροφορικής των πανεπιστημίου Ρίτα Σίνγκ.

Η Σινγκ και οι συνεργάτες της μελέτησαν ανθρώπινα πρόσωπα και κατέγραψαν φωνές που αντιστοιχούσαν σε αυτά τα πρόσωπα για να κάνουν τις συνδέσεις. Στη συνέχεια βλέπουν τα αποτελέσματα με βάση μια σειρά από φωνητικές ιδιότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!