Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ταξιδεύοντας εικονικά
[Η Καθημερινή]: Ταξιδεύοντας εικονικά

[Η Καθημερινή]: Ταξιδεύοντας εικονικά

Είναι κοινός τόπος ότι το Διαδίκτυο έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε οι μεγάλες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες του εξωτερικού ετοιμάζονται για την «επόμενη ημέρα» όσον αφορά τις απαιτήσεις των επισκεπτών τους στην αναζήτηση ταξιδιωτικών προορισμών. Απαιτήσεις σχετικά με την αξιοπιστία του πληροφοριακού υλικού και, βεβαίως, τον τρόπο παρουσίασης κάθε προτεινόμενου τόπου σαν ένα ολοκληρωμένο αφήγημα που αξιοποιεί κείμενα, συνεντεύξεις, βίντεο, μουσική, φωτογραφίες 360 μοιρών (σύντομα θα πληθύνουν και τα βίντεο 360 μοιρών) κ.ά., δίνοντας στον χρήστη του Διαδικτύου τη δυνατότητα να επισκεφθεί εικονικά έναν τόπο.

Για να υπάρξουν τέτοιες ιστοσελίδες, ο δημιουργός τους πρέπει να διαθέτει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της διαδραστικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας εικονικών περιηγήσεων YouGoCulture του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία αποτελεί μια πύλη γνωριμίας των επισκεπτών της με τον ελληνικό πολιτισμό.

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που απευθύνεται κυρίως στο εξωτερικό, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα. Είναι ελεύθερης πρόσβασης και στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας της (τέσσερις μήνες), παρουσιάζει οκτώ ταξιδιωτικούς προορισμούς: Επίδαυρο, Αρχαία Ολυμπία, Μυστρά, Μυκήνες, Μεσσήνη, Μαραθώνα, Λαύριο – Σούνιο, Αθήνα.

Πώς γεννήθηκε

Το εγχείρημα έχει την αμέριστη στήριξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θάνου Δημόπουλου και ο φορέας υλοποίησής του είναι το πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του πανεπιστημίου, μέσω του οποίου αξιοποιούνται πολλά από τα πολυάριθμα γνωστικά αντικείμενά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!