Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ταχύτερα οι βίζες εισόδου σε Ε.Ε. από τρίτες χώρες
[Η Καθημερινή]: Ταχύτερα οι βίζες εισόδου σε Ε.Ε. από τρίτες χώρες

[Η Καθημερινή]: Ταχύτερα οι βίζες εισόδου σε Ε.Ε. από τρίτες χώρες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την πρόταση για ταχύτερες και πιο ευέλικτες διαδικασίες για παροχή βίζας στην Ε.Ε., για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα διευκολύνουν τη χορήγηση βίζας στους νόμιμους ταξιδιώτες προς την Ε.Ε., ευνοώντας τον τουρισμό, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις και ενισχύοντας, παράλληλα, την πρόληψη των κινδύνων όσον αφορά την ασφάλεια και την παράτυπη μετανάστευση. Ο βασικός λόγος για την πρόταση είναι ότι, μολονότι ο τουρισμός για την Ε.Ε. αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι χρονοβόρες και δύσκολες διαδικασίες αποθαρρύνουν τους τουρίστες να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, με αρνητικές συνέπειες στην ευρωπαϊκή οικονομία. «Με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε σήμερα θα καταστεί ευκολότερη και ταχύτερη η χορήγηση θεώρησης στους νόμιμους ταξιδιώτες και, ταυτόχρονα, θα ενισχυθούν τα πρότυπα ασφαλείας με στόχο τον καλύτερο εντοπισμό και την απαγόρευση εισόδου των παράτυπων ταξιδιωτών», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Συγχρόνως, η Επιτροπή προτείνει να θεσπιστεί ένας νέος μηχανισμός που θα επιβάλλει αυστηρότερους όρους εξέτασης θεωρήσεων σε περίπτωση που μια χώρα εταίρος δεν συνεργάζεται επαρκώς για την επανεισδοχή παράτυπων μεταναστών. Ετσι, αν χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές από τις οποίες έρχονται παράτυποι μετανάστες δεν συνεργάζονται πλήρως για την επανεισδοχή από την Ε.Ε., τότε θα θεσπίζονται αυστηρότερα κριτήρια για παροχή βίζας στην Ε.Ε. Για τις υπόλοιπες όμως χώρες οι προτάσεις της Επιτροπής αφορούν τη μείωση του χρόνου λήψης απόφασης για παροχή βίζας από 15 σε 10 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!