Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Μιχάλης Σάλλας
[Η Καθημερινή]: Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Μιχάλης Σάλλας

[Η Καθημερινή]: Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Μιχάλης Σάλλας

Τη συμμετοχή του πρώην προέδρου και ιδρυτή της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, αποκτώντας το 15% των μετοχών της, ανακοίνωσε χθες η συνεταιριστική τράπεζα.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MoU) μεταξύ των δυο πλευρών, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία συμμετοχής του κ. Σάλλα στο συνεταιριστικό κεφάλαιο της τράπεζας ως στρατηγικού επενδυτή, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων. Η απόκτηση των μεριδίων θα γίνει μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τόσο η διοίκηση της τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με τη συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της». Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές τράπεζες και θα διασφαλίζει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο, τις εποπτικές αρχές και το MοU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην τράπεζα ο κ. Σάλλας δήλωσε: «Γνωρίζω την τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!