Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στρατηγικοί επενδυτές στον βασικό μέτοχο της Εθνικής Πανγαίας
[Η Καθημερινή]: Στρατηγικοί επενδυτές στον βασικό μέτοχο της Εθνικής Πανγαίας

[Η Καθημερινή]: Στρατηγικοί επενδυτές στον βασικό μέτοχο της Εθνικής Πανγαίας

Νέες προοπτικές για τη μελλοντική ανάπτυξη της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ δημιουργεί η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της Invel δύο νέων στρατηγικών επενδυτών διεθνούς βεληνεκούς, της αμερικανικής Castlelake, που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως των 15 δισ. ευρώ, και του βρετανικού επενδυτικού fund Coller Capital. Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της δεύτερης φάσης του στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Πανγαίας, που αφορά στη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Invel Real Estate Management, η πρώτη φάση της εν λόγω διαδικασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς αυξήθηκε η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων από 932 εκατ. ευρώ σε 1,6 δισ. ευρώ, διευρύνοντας την παρουσία της εισηγμένης στην Ιταλία και την Κύπρο. Σημειωτέον ότι, παράλληλα, έχει διευρυνθεί σημαντικά και το μείγμα των μισθωτών, ώστε να περιοριστεί η οικονομική εξάρτηση από την Εθνική Τράπεζα, καθώς μεγάλο μέρος των ακινήτων είναι καταστήματα του τραπεζικού ομίλου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι νέοι επενδυτές έχουν αποκτήσει έμμεσο ποσοστό 49% στην Πανγαία, δεδομένου ότι η Invel είναι ο κάτοχος του 65,49% της εταιρείας. Την «τριάδα» των θεσμικών επενδυτών συμπληρώνει η York Capital Management, η οποία συμμετέχει στο σχήμα από την αρχική απόκτηση της Πανγαίας το 2013. Ο διευθύνων σύμβουλος της Invel κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου ανέφερε ότι «η Πανγαία προσφέρει μια πολύ ελκυστική πλατφόρμα για ανάπτυξη στην κατάλληλη οικονομική συγκυρία» και ότι «η σύναψη της σχέσης με τους νέους επενδυτικούς εταίρους θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!