Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στους εισαγγελείς η υπόθεση του Ινστιτούτου Βενετίας
[Η Καθημερινή]: Στους εισαγγελείς η υπόθεση του Ινστιτούτου Βενετίας

[Η Καθημερινή]: Στους εισαγγελείς η υπόθεση του Ινστιτούτου Βενετίας

Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και η εισαγγελέας Διαφθοράς αναλαμβάνουν να διερευνήσουν την υπόθεση του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, που παρουσιάζει «εικόνα αποσάθρωσης», όπως διαπιστώνεται ύστερα από ενδελεχή έλεγχο για την οργάνωση και τη διαχειριστική δράση του τα 65 χρόνια της λειτουργίας του. Τα πορίσματα διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για περαιτέρω διερεύνηση και τυχόν υπαγωγή των αναφερομένων σε αυτές πραγματικών περιστατικών στον ποινικό νόμο.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, μετά τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου. Εξετάστηκαν, όμως, και περιστατικά που διαπιστώθηκαν σε έλεγχο του 2010.
«Ουδείς γνωρίζει σήμερα τον ακριβή αριθμό των ιστορικών-πολιτιστικών θησαυρών που βρίσκονται στην κατοχή του Ινστιτούτου, ήτοι βιβλίων, εικόνων, ιερατικών κειμηλίων, σκευών κ.ά, ενώ διαπιστώθηκε πλήρης ακαταστασία ως προς τη φύλαξη και τη συντήρησή αυτών, με αποτέλεσμα την άμεση έκθεσή τους σε καταστροφή, βλάβη, ρύπανση και αλλοίωσή τους», τονίζεται, μεταξύ άλλων. Επίσης διαπιστώθηκε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ινστιτούτου, της Μητρόπολης και της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας Βενετίας «απώλεια 36 αντικειμένων», ενώ σε σχετική έκθεση του 2013 ο καθηγητής Π.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!