Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στον κόσμο του Μίκη Ματσάκη, γωνία Αγ. Κωνσταντίνου και Μενάνδρου
[Η Καθημερινή]: Στον κόσμο του Μίκη Ματσάκη, γωνία Αγ. Κωνσταντίνου και Μενάνδρου

[Η Καθημερινή]: Στον κόσμο του Μίκη Ματσάκη, γωνία Αγ. Κωνσταντίνου και Μενάνδρου

Eίναι τόσο μεγάλο το κοντράστ ανάμεσα σε όσα βλέπει κανείς γύρω από την Ομόνοια και όσα αισθάνεται μέσα στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγίου Κωνσταντίνου και Μενάνδρου, ώστε η αντίθεση αυτή μεγεθύνει την αίσθηση ότι συνυπάρχουν δύο κόσμοι στην καρδιά της Αθήνας.

Διασχίζοντας την Ομόνοια πρέπει να παγώσετε τη σκέψη και να προσπεράσετε. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι τραγική. Αλλά ο προορισμός του ΜΙΕΤ, στο ωραίο νεοκλασικό οίκημα της Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο πριν από το Εθνικό Θέατρο, είναι ένα δέλεαρ και αν ακόμη η ιδέα της Ομόνοιας σας αποθαρρύνει, οι εκθέσεις στο ΜΙΕΤ σας αποζημιώνουν. Εφθασα από περιέργεια για να δω τα έργα του Μίκη Ματσάκη (1900 – 1978), γνωρίζοντας ότι και στον όροφο υπάρχει έκθεση για τον εξαίρετο γλύπτη Φωκίωνα Ρωκ.

Επρεπε φυσικά να προσπεράσω τα εξαμβλωματικά περίπτερα της Πανεπιστημίου, να περάσω στην Αγίου Κωνσταντίνου, να βαδίσω δίπλα στο ερείπιο του «Σταρ» και να περπατήσω ακόμη και σκυφτός γιατί το κατάστημα που πουλάει σακίδια και άλλα δίπλα στο ΜΙΕΤ κρεμάει εμπόρευμα στα κλαδιά των δέντρων. Με όλα αυτά, η είσοδος στον γαλήνιο και πολιτισμένο χώρο του ΜΙΕΤ φέρνει ευπρόσδεκτη δροσιά, ηρεμία και πολιτισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!