Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ξανά η Ελλάδα
[Η Καθημερινή]: Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ξανά η Ελλάδα

[Η Καθημερινή]: Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ξανά η Ελλάδα

Την επανένταξη, έπειτα από οκτώ χρόνια, στα προαιρετικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) αποφάσισε η Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στην Υπουργική Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου των χωρών-μελών του ESA, που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Η απόφαση, μάλιστα, συνοδεύεται με την καταβολή 8,2 εκατ. ευρώ από την πλευρά της χώρας μας.
Σημειώνεται ότι στις δύο προηγούμενες Υπουργικές Συνδιασκέψεις δεν υπήρξε εγγραφή της χώρας μας στα προγράμματα, κυρίως λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.
Αναλυτικά, η κατανομή του ποσού των 8,2 εκατ. ευρώ ανά πρόγραμμα/δραστηριότητα είναι η ακόλουθη: Ανάπτυξη Διαστημικής Τεχνολογίας (GSTP) με 2,4 εκατ. ευρώ, Παρατήρηση Γης (Earth Observation – EOEP 5) με 2,4 εκατ. ευρώ, Τηλεπικοινωνίες & Ολοκληρωμένες Εφαρμογές (Telecom – ARTES) με 2,6 εκατ. ευρώ, Υποστήριξη Επιστήμης & Εξερεύνηση Διαστήματος (Space Exploration – E3P) με 0,3 εκατ. ευρώ, παρακολούθηση Διαστημικής Δραστηριότητας με 0,2 εκατ. ευρώ, Ανάπτυξη Επιστημονικών Πειραμάτων (PRODEX) με 0,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Γ.Γ. Ερευνας & Τεχνολογίας, πέρα από το εθνικό ενδιαφέρον σε επίπεδο έρευνας και επιχειρήσεων, οι Ελληνες πολίτες δείχνουν να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το Διάστημα.
Το 59% των Ελλήνων θέλει να μάθει περισσότερα για τις διαστημικές δραστηριότητες, όπως η εξερεύνηση και η εκμετάλλευση του Διαστήματος, ενώ το 88% θεωρεί ότι το Διάστημα είναι πηγή επιστημονικής προόδου και έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!