Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στον «αέρα» είναι το εγχείρημα της Ενωσης Αγορών Κεφαλαίων
[Η Καθημερινή]: Στον «αέρα» είναι το εγχείρημα της Ενωσης Αγορών Κεφαλαίων

[Η Καθημερινή]: Στον «αέρα» είναι το εγχείρημα της Ενωσης Αγορών Κεφαλαίων

Το βασικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ενισχύσει τις επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται στον «αέρα», διότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν μετατρέψει τις διακηρύξεις σε πράξη, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη είχαν θέσει από το 2014 ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία Ενωσης Αγορών Κεφαλαίων (CMU) έως τα τέλη του 2019. Ηθελαν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν μια πανευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων, με κοινούς κανόνες, που θα οδηγούσε στην αναβίωση των διασυνοριακών επενδύσεων. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις δεν έχουν ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες, όπως η απλούστευση της πτωχευτικής διαδικασίας, η ανάπτυξη πανευρωπαϊκών συνταξιοδοτικών ταμείων κ.λπ.

«Ζητούμε να αποτελέσει προτεραιότητα η Ενωση Αγορών Κεφαλαίων, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί μέσω της υλοποίησης των νομοθετικών μέτρων που έχουν προταθεί», δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις. Στόχος της Κομισιόν παραμένει η δημιουργία της Ενωσης Αγορών Κεφαλαίων μέχρι τη λήξη της τρέχουσας θητείας της τον Νοέμβριο του 2019, επισήμανε ο ίδιος. «Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι αυτό είναι ρεαλιστικό αλλά απαιτεί εντατική δουλειά… όλες οι νομοθετικές προτάσεις που απαιτούνται ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας βρίσκονται στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Ελλειψη βούλησης

Από τις 13 νομοθετικές προτάσεις που θα οδηγήσουν στη δημιουργία της Ενωσης Αγορών Κεφαλαίων που έχει παρουσιάσει η Κομισιόν από το 2014 και μετά, τα κράτη-μέλη έχουν υιοθετήσει μόλις τρεις, παρά το γεγονός ότι οι αρχηγοί κρατών έχουν χαρακτηρίσει προτεραιότητα τη δημιουργία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!