Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
37 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με τίτλους κτήσης
[Η Καθημερινή]: Στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με τίτλους κτήσης

[Η Καθημερινή]: Στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με τίτλους κτήσης

Στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες, μισθωτοί ή ακόμη και συνταξιούχοι και άνεργοι, που κάποια στιγμή από το 2015 και μετά έλαβαν αμοιβή με απόδειξη δαπανών (τίτλο κτήσης). Κανένα λογιστήριο ή φοροτεχνικό γραφείο δεν γνωρίζει ακόμη το πώς θα αντιμετωπιστούν ασφαλιστικά τα εισοδήματα που έλαβαν οι συγκεκριμένοι, περιστασιακά ή μη, εργαζόμενοι.

Στον νόμο Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε πριν από 15 μήνες, αλλά και στις εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκαν στη συνέχεια, αναφέρεται ότι θα πρέπει να καταβάλλεται ασφαλιστική εισφορά βάσει του άρθρου 39, δηλαδή αντίστοιχη αυτής που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για εισόδημα που προέρχεται από την άσκηση ελευθέρου επαγγέλματος και για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.

Δηλώσεις όμως στελεχών του υπουργείου Εργασίας δημιούργησαν σύγχυση αλλά και προσδοκίες ελάφρυνσης, καθώς αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν θα έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών, δεν θα λάβουν ειδοποιητήριο και δεν θα υποβάλλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) όσοι αμείβονται με τίτλο κτήσης (πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης).

Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι η πρόθεση αυτή ανοίγει παράθυρο για την εξαίρεση όσων αμείβονται με τίτλους κτήσης για κάποιες περιστασιακές και χωρίς μόνιμο χαρακτήρα εργασίες, από ένα σημαντικό βάρος καταβολής εισφορών τουλάχιστον 26,95%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!