Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ έσοδα 2,1 δισ. ευρώ για το 2018
[Η Καθημερινή]: Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ έσοδα 2,1 δισ. ευρώ για το 2018

[Η Καθημερινή]: Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ έσοδα 2,1 δισ. ευρώ για το 2018

Εσοδα ύψους 2,1 δισ. ευρώ επιχειρεί να διασφαλίσει για το 2018 το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο ήδη έχει εξασφαλίσει πάνω από 1 δισ. ευρώ και τώρα αναμένει το κλείσιμο της συμφωνίας για τον ΔΑΑ, προκειμένου τα επιδιωκόμενα έσοδα να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τον προγραμματισμένο στόχο των 2 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα καταφέρει να κλείσει και το Ελληνικό, τότε τα έσοδα δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 2,4 δισ. ευρώ.

Μέχρι τώρα το Ταμείο έχει εισπράξει πάνω από 750 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναδιάταξης του ΔΕΣΦΑ, με την απόκτηση του 34% από το Ελληνικό Δημόσιο και την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του 66%. «Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία», αναφέρουν παράγοντες κοντά στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, η οποία όμως απαιτεί τον χρόνο της, καθώς οι προαπαιτούμενες γενικές συνελεύσεις για την απόσχιση και εκχώρηση του 34% της ΔΕΣΦΑ, απαιτούν χρόνο. «Αν σ’ αυτό συνυπολογιστεί και ο Αύγουστος, τότε μια συναλλαγή μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ δεν αναμένεται πριν από τον Οκτώβριο», καταλήγει καλά ενημερωμένη πηγή.

Η συναλλαγή αυτή θα αποφέρει 535 εκατ. ευρώ στους πωλητές, εκ των οποίων τα 252 εκατ. ευρώ αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο πωλητής του 31% του ΔΕΣΦΑ και τα υπόλοιπα 283 εκατ. ευρώ τα ΕΛΠΕ που είναι ο πωλητής του 35%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!