Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Στο στόχαστρο οι πολυτελείς διακοπές του Τζάστιν Τριντό
[Η Καθημερινή]: Στο στόχαστρο οι πολυτελείς διακοπές του Τζάστιν Τριντό

[Η Καθημερινή]: Στο στόχαστρο οι πολυτελείς διακοπές του Τζάστιν Τριντό

Καταιγισμό επικριτικών σχολίων έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, λόγω των πρόσφατων αποκαλύψεων σχετικά με τις πολυτελείς διακοπές του σε νησί της Καραϊβικής.
O 45χρονος πρωθυπουργός, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία τον Νοέμβριο του 2015 υποσχόμενος να ηγηθεί μιας διαφανούς και υπεύθυνης κυβέρνησης, δέχεται σήμερα πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τις πρόσφατες πολυτελείς διακοπές του στις Μπαχάμες, με τους αξιωματούχους της κυβέρνησής του να αρνούνται αρχικά να σχολιάσουν το ζήτημα. Το νησί των Μπαχαμών όπου βρέθηκε ο Τριντό ανήκει στον Αγά Χαν, τον δισεκατομμυριούχο ηγέτη των ισμαηλιτών μουσουλμάνων του σιιτικού Ισλάμ και φίλο της οικογένειας του Καναδού πρωθυπουργού, και μάλιστα το προσωπικό ελικόπτερο του μουσουλμάνου ηγέτη τον μετέφερε στο νησί. Βουλευτές της καναδικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν μη πρέπον το περιστατικό, καθώς, πρώτον, η Οττάβα συμβάλλει στη χρηματοδότηση του ιδρύματος του Αγά Χαν και, δεύτερον, διότι δείχνει σε τι βαθμό ο Τριντό βρίσκεται εκτός επαφής με τους απλούς καθημερινούς Καναδούς πολίτες, τη στιγμή που η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.
Επιπλέον, η μεταφορά του Τριντό με το προσωπικό ελικόπτερο του Αγά Χαν αποτελεί παραβίαση του επίσημου κανονισμού ηθικής και δεοντολογίας της χώρας, τον οποίο θέσπισε ο ίδιος το 2015, καθώς ο συγκεκριμένος κανονισμός επιτάσσει ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης πρέπει να παίρνουν πρώτα άδεια από την επίτροπο Ηθικής και Δεοντολογίας της χώρας Μέρι Ντόσον, εφόσον επιθυμούν να ταξιδέψουν με ιδιωτικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!