Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στο «κόκκινο» το 27,6% των εμπορικών επιχειρήσεων
[Η Καθημερινή]: Στο «κόκκινο» το 27,6% των εμπορικών επιχειρήσεων

[Η Καθημερινή]: Στο «κόκκινο» το 27,6% των εμπορικών επιχειρήσεων

Στο «χείλος του γκρεμού» βρίσκεται το 27,6% των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που καταγράφουν μείωση του κύκλου εργασιών τους και ταυτόχρονα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για επιχειρήσεις αυτοαπασχολουμένων, αφού το 71% δεν απασχολεί προσωπικό.

Ανάλογα συμπεράσματα, ωστόσο, προκύπτουν και για τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς, εάν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 διατηρηθούν ή επιδεινωθούν το 2016, τότε το 20% των Α.Ε. και ΕΠΕ απειλείται με «λουκέτο» το 2017. Τα ευρήματα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην Ετήσια Εκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2016 που παρουσίασε χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Στην πραγματικότητα, αυτό το οποίο αποτυπώνεται στην έκθεση είναι το εξής: οι εμπορικές επιχειρήσεις άντεξαν σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι ίσως αναμενόταν από τα δραματικά γεγονότα του 2015, αλλά κάθε άλλο παρά αλώβητες είναι.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις Α.Ε. και ΕΠΕ, από τα αποτελέσματα του 2015 προκύπτει υποχώρηση των πωλήσεών τους για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά 1,9%. Σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, τα κέρδη προ φόρου περιορίστηκαν εκ νέου, με μείωση κατά 42,4%, που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις υπέρογκες ζημίες του Μαρινόπουλου. Το συνολικό χρέος των Α.Ε. και ΕΠΕ αυξήθηκε κατά 3,2% το 2015, εξαιτίας κυρίως της αύξησης των βραχυπρόθεσμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!