Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Στο ιστορικό κέντρο το «σχεδία home»
[Η Καθημερινή]: Στο ιστορικό κέντρο το «σχεδία home»

[Η Καθημερινή]: Στο ιστορικό κέντρο το «σχεδία home»

«Είναι αστείο πόσο πολύ μπορεί να γεμίσει η ψυχή κάποιων ανθρώπων με ένα τέτοιο κλισέ. Και όμως συμβαίνει. Ανοίγουμε και σας περιμένουμε!». Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», που στηρίζει ευάλωτες ομάδες, ανακοίνωσαν χθες στο Τwitter την έναρξη λειτουργίας του «σχεδία home», ενός νέου χώρου στο κέντρο της Αθήνας που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια κυψέλη κοινωνικής καινοτομίας και αλληλεγγύης.

Το νέο σπίτι της «Σχεδίας» άνοιξε σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης, Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, στο ιστορικό κέντρο. Σε ένα κτίριο που απλώνεται σε τέσσερα επίπεδα, μπορεί κάποιος να βρει το εκθετήριο, το πωλητήριο, τα εργαστήρια «σχεδία αρτ» καθώς και καφέ-μπαρ και εστιατόριο, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Λαζάρου, μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη, εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «Σχεδίας» στην παραγωγή των πιάτων του μενού.

Γιατί στο «σχεδία home» θα απασχολούνται σχεδόν 30 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είχαν βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας. Στόχος, «να ενεργοποιήσει, να ενδυναμώσει, να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους πιο φτωχούς από τους φτωχούς της πατρίδας μας», όπως λέει ο Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου. Το κτίριο είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ το μενού του εστιατορίου υπάρχει και σε ακουστική έκδοση για ανθρώπους με μειωμένη όραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!