Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στο φουλ η κινεζική οικονομία
[Η Καθημερινή]: Στο φουλ η κινεζική οικονομία

[Η Καθημερινή]: Στο φουλ η κινεζική οικονομία

Με ταχύτερο του αναμενομένου ρυθμό ενισχύθηκε η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα κατά το β΄ τρίμηνο του 2017. Ασφαλώς αυτό θα βοηθήσει το Πεκίνο να επιτύχει τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης. Η ενίσχυση της ανάπτυξης αποδίδεται και στην αύξηση των εξαγωγών και της παραγωγής, ειδικότερα του χάλυβα, κάτι που ενδεχομένως να εντείνει περισσότερο τις τεταμένες εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι συνομιλίες μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα, συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αναδείξει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα ως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην ατζέντα του.

Αναλυτικότερα, ο ρυθμός ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία διαμορφώθηκε στο 6,9% το β΄ τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όσο δηλαδή ενισχύθηκε η οικονομική δραστηριότητα το α΄ τρίμηνο του έτους. Οι εξαγωγές συνεισέφεραν με 3,9% στο ΑΕΠ το α΄ εξάμηνο του 2017.

Παράλληλα, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στα 25,4 δισ. δολ. έναντι 22 δισ. δολ. τον Μάιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κινεζικού κράτους. Είναι το μεγαλύτερο πλεόνασμα που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2015, ενώ η παραγωγή χάλυβα έφθασε σε ιστορικό υψηλό τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!