Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μπει η εταιρεία Snap
[Η Καθημερινή]: Στο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μπει η εταιρεία Snap

[Η Καθημερινή]: Στο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μπει η εταιρεία Snap

Η Snap, η οποία δημιούργησε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat, προετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας εγγραφής για διάθεση των μετοχών της (ΙΡΟ) θα προσφέρει 200-230 εκατ. κοινές μετοχές. Η τιμή εκάστης θα κυμανθεί από 14-16 δολάρια και, βάσει αυτού, η εταιρεία αποτιμάται συνολικά σε 19,5-22,2 δισ. δολάρια. Η Snap προβλέπει πως θα αποκομίσει από τη διάθεση των τίτλων της από 2,1 έως 2,3 δισ. δολάρια.
Αναμένεται ότι η ΙΡΟ της Snap θα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί, έπειτα από εκείνη της εταιρείας Facebook, που εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2012 με αξία 104 δισ. δολάρια. Αναλυτές προβλέπουν ότι πιθανώς η Snap να αποκομίσει από τη δημόσια εγγραφή έσοδα 3,6 δισ. δολαρίων, αν το εύρος διακύμανσης της τιμής της μετοχής της φθάσει στα 16 δολάρια. Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στη Snap και στο Snapchat, που μετράει ήδη πέντε χρόνια ζωής, να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες-εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.
Αξίζει να αναφερθεί πως το Snapchat λειτουργεί με τη λογική των κοινωνικών δικτύων. Επιτρέπει στους χρήστες την αποστολή και το μοίρασμα βίντεο, φωτογραφιών ή άλλων δεδομένων, διαθέτοντας μάλιστα ειδικά φίλτρα που αλλάζουν το πρόσωπο και τη φωνή του χρήστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!