Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Στο αρχείο οι μηνύσεις για υπόθεση Novartis
[Η Καθημερινή]: Στο αρχείο οι μηνύσεις για υπόθεση Novartis

[Η Καθημερινή]: Στο αρχείο οι μηνύσεις για υπόθεση Novartis

Στο αρχείο τέθηκαν, με διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, καθώς και των κ. Δ. Αβραμόπουλου και Ευ. Βενιζέλου, για την υπόθεση της Novartis. Η εισαγγελική διάταξη διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των μηνυτών.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, γνωστοποιώντας τη διαβίβαση της εισαγγελικής διάταξης παραμονή της συζήτησης της υπόθεσης στη Βουλή, αποφεύγεται να κατονομαστεί η υπόθεση της Novartis και επισημαίνεται ότι οι μηνύσεις που τίθενται στο αρχείο στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη. Πηγές προσκείμενες στον κ. Αβραμόπουλο επεσήμαναν ότι «δεν κατετέθη ποτέ μήνυση από τον επίτροπο κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών».

«Επικοινωνιακή αγωνία»

Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του καταλογίζει στον υπουργό Δικαιοσύνης «απώλεια κάθε αίσθησης νομιμότητας» και διερωτάται «από πότε διαβιβάζονται στη Βουλή οι δικογραφίες στις οποίες πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι μηνυτές;». Ο κ. Βενιζέλος αποδίδει τη διαβίβαση της εισαγγελικής διάταξης στη Βουλή από τον κ. Κοντονή στην «επικοινωνιακή αγωνία της κυβέρνησης που την έκανε να ομολογήσει το έκδηλο ενδιαφέρον της για ορισμένους εισαγγελικούς λειτουργούς». Οπως υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος, για τις μηνύσεις κατά των δικαστικών λειτουργών υπάρχει η δυνατότητα ανάσυρσής τους από το αρχείο, ενώ ο ίδιος διευκρινίζει ότι, ως προς τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν έπειτα από μηνύσεις για την ίδια υπόθεση εις βάρος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και μελών της κυβέρνησης, «δεν υπάρχει δυνατότητα προσωρινής αρχειοθέτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!