Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στο αρχείο οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2011
[Η Καθημερινή]: Στο αρχείο οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2011

[Η Καθημερινή]: Στο αρχείο οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2011

Οριστικά στο αρχείο μπαίνουν οι λίστες εμβασμάτων και η λίστα Λαγκάρντ για τις χρήσεις μέχρι και το 2011 (η χρήση του 2011 παραγράφεται στο τέλος του έτους), σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε η φορολογική διοίκηση στον ελεγκτικό μηχανισμό, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων στις ημεδαπές τράπεζες δεν αποτελούν νέο πληροφοριακό στοιχείο, με αποτέλεσμα και για αυτές τις υποθέσεις να ισχύει η 5ετής παραγραφή και όχι η 10ετής.

Οπως προκύπτει από τις οδηγίες του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία των ελληνικών τραπεζών αλλά και των αλλοδαπών, στις περιπτώσεις που τα ποσά έφυγαν από ελληνικές τράπεζες με κατεύθυνση το εξωτερικό.

Ακόμα όμως και αν τα ποσά ήρθαν με έμβασμα από το εξωτερικό σε ελληνική τράπεζα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη από τη φορολογική διοίκηση. Και στις δύο περιπτώσεις τα κεφάλαια «πέρασαν» από τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες ο ελεγκτικός μηχανισμός είχε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα οι χρήσεις μέχρι το 2011 να έχουν παραγραφεί.

Αντίθετα, ξεκαθαρίζεται ότι αποτελούν νέα στοιχεία αυτά που έχουν περιέλθει σε γνώση των ελεγκτικών αρχών από υπηρεσίες του εξωτερικού, όπως, για παράδειγμα, τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, λοιπές κινητές αξίες, διαφορές χαρτοφυλακίου, τραπεζικές κινήσεις, διαφορές υπολοίπων λογαριασμών, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η φορολογική διοίκηση αποδεδειγμένα δεν είχε και δικαιολογημένα δεν μπορούσε να τα έχει υπόψη της κατά την αρχική πενταετή προθεσμία παραγραφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!