Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
37 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Στο αναγνωστήριο του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ: το νέο «ραντεβού» της Αθήνας
[Η Καθημερινή]: Στο αναγνωστήριο του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ: το νέο «ραντεβού» της Αθήνας

[Η Καθημερινή]: Στο αναγνωστήριο του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ: το νέο «ραντεβού» της Αθήνας

Είναι παραμονές Δεκαπενταύγουστου και ισχύουν όλα τα κλισέ που ξέρετε για τον Αύγουστο στην Αθήνα. Εχοντας αυτό κατά νου, η εικόνα που συνάντησα στο Αναγνωστήριο της νέας έδρας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με άφησε περίπου άναυδο: δεκάδες άνθρωποι είχαν ξεκινήσει νωρίς από το σπίτι τους, αψηφώντας τη ζέστη και τη σχεδόν ψυχαναγκαστική αξίωση για «θάλασσα» και είχαν αποφασίσει να περάσουν το πρωί τους (ή τη μέρα τους;) στο κατά τεκμήριο πιο ειδυλλιακό μέρος σε όλη την πόλη για να διαβάσεις, να μελετήσεις, να δουλέψεις, να χαζέψεις στο Διαδίκτυο, να διαβάσεις την εφημερίδα σου. Και όλα αυτά πολύ πριν από την επίσημη εγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στους νέους της υπερσύγχρονους χώρους.

Στο αναγνωστήριο, ακριβώς δίπλα από το πωλητήριο και το καφέ του ισογείου, επικρατεί απόλυτη σιγή. Σε βαθμό που η παραμικρή ομιλία ή θόρυβος θα προκαλέσει αργά ή γρήγορα τη σιωπηλή αποδοκιμασία όλων των υπολοίπων. Προφανώς το υποβάλλει ο χώρος, κάτι ανάλογο με τις πεντακάθαρες επιφάνειες του μετρό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία να είστε εσείς αυτός που ξέχασε να βάλει το κινητό του στην αθόρυβη λειτουργία.

Μιλώντας με εργαζομένους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχηματίζεις αμέσως την ίδια αίσθηση: «Η μεγάλη προσέλευση στο αναγνωστήριο που κορυφώθηκε τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, αλλά συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μάς κάνει να σκεφτούμε ότι ο κόσμος περίμενε με αδημονία τον χώρο του αναγνωστηρίου», λέει στην «Κ» άνθρωπος που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον νέο προορισμό της πρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!