Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στο 60% οι πιθανότητες Grexit στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας
[Η Καθημερινή]: Στο 60% οι πιθανότητες Grexit στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας

[Η Καθημερινή]: Στο 60% οι πιθανότητες Grexit στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας

Πιθανότητες 60% δίνουν οι αναλυτές του The Economist Intelligence Unit να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη την επόμενη πενταετία.
Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανάλυσή τους για τη χώρα, δεν τίθεται θέμα αν, αλλά πότε θα συμβεί το Grexit. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να αναπτυχθεί, παραμένοντας εντός της Ευρωζώνης, ακόμη και με το καλύτερο σενάριο, το οποίο απέχει από την πραγματικότητα, επί του παρόντος. Οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, σημειώνουν, θα αργήσουν να αποδώσουν και εν τω μεταξύ τα μέτρα περικοπής των δαπανών και αύξησης των φόρων θα συνεχίζουν να συμπιέζουν την εγχώρια ζήτηση και να εμποδίζουν την ανάπτυξη.
Επιπλέον, χωρίς διαγραφή χρέους, στην οποία δεν πρόκειται να συναινέσει η Γερμανία, η οικονομική δραστηριότητα θα είναι υποτονική επί δεκαετίες, υποστηρίζουν οι αναλυτές. Αναφερόμενοι στο προσεχές Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, αλλά λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων που ξεκινούν τον Μάρτιο, μπορεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός, ο οποίος θα επιτρέπει την εκταμίευση τελικώς κάποιων πόρων στην Ελλάδα, αποτρέποντας ένα πιθανό δράμα χρεοκοπίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!