Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στις 5 Μαΐου οι δεσμευτικές προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική
[Η Καθημερινή]: Στις 5 Μαΐου οι δεσμευτικές προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

[Η Καθημερινή]: Στις 5 Μαΐου οι δεσμευτικές προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

Στις 18 Απριλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν τα data rooms για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, στα οποία πρόσβαση αναμένεται ότι θα έχουν οι τρεις κινεζικοί όμιλοι που είχαν περάσει στη διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Πρόκειται για τη Fosun, την Gongbao και τη Wintime.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Gongbao όσο και η Wintime δεν είχαν κληθεί να βελτιώσουν τις προσφορές τους κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς το τίμημα που είχαν προσφέρει για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής υπολειπόταν κατά πολύ της προσφοράς της Fosun και φυσικά της Exin, που σε εκείνη τη φάση είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών προσδιορίζεται για τις 5 Μαΐου, αφού αξιολογηθούν τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη χρήση του 2017, που είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με αυτά του 2016 με βάση τα οποία είχαν κατατεθεί οι προσφορές στον πρώτο διαγωνιστικό γύρο.

Η απόφαση να ανοίξει εκ νέου ο διαγωνισμός και για τους τρεις διεκδικητές αποσκοπεί στο να αποτραπούν τυχόν αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με τη νομιμότητα της διαδικασίας, που θα μπορούσαν να ανακύψουν εάν, μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με την Exin, η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τη Fosun.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!