Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στην τελική ευθεία το πολυνομοσχέδιο
[Η Καθημερινή]: Στην τελική ευθεία το πολυνομοσχέδιο

[Η Καθημερινή]: Στην τελική ευθεία το πολυνομοσχέδιο

Περικοπές και καταργήσεις φοροαπαλλαγών θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, η σύνταξη του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς μέρες και θα προβλέπει την κατάργηση της έκπτωσης 1,5%, τη μείωση της έκπτωσης των ιατρικών εξόδων, την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων των ναυτικών, καθώς και τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης αλλά από το 2018, συνολικού ύψους 155 εκατ. ευρώ.

Επίσης, θα συμπεριληφθούν οι διατάξεις για τη φορολόγηση της σκιώδους φιλοξενίας, δηλαδή της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων και ενδεχομένως οι διατάξεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων. Ειδικότερα:

• Ιατρικές δαπάνες. Μείωση της έκπτωσης από το 2017 για τους 1,9 εκατ. φορολογουμένους που κάνουν χρήση της ανωτέρω φοροαπαλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, η φοροαπαλλαγή θα ενταχθεί στο νέο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο έτος. Σημειώνεται ότι το κόστος για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στα 120 εκατ. ευρώ.

• Κατάργηση ή περικοπή του ειδικού τρόπου φορολόγησης των ναυτικών. Σήμερα ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα στις αμοιβές που αποκτώνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!