Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στην τελική ευθεία η ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς
[Η Καθημερινή]: Στην τελική ευθεία η ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς

[Η Καθημερινή]: Στην τελική ευθεία η ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς

Σήμερα Τετάρτη ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς. Η διοίκηση της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, που βρίσκεται στο Λονδίνο, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών και ήδη πάνω από 55 επενδυτές έχουν συμμετάσχει στα roadshows που προηγήθηκαν.

Τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας συμμετέχουν στις συναντήσεις, προεξοφλώντας το ενδιαφέρον για την ομολογιακή έκδοση της Πειραιώς, που αποτελεί την πρώτη παρόμοια έκδοση μετά 11 χρόνια που επιχειρεί ελληνική τράπεζα. Ο σχεδιασμός της διοίκησης περιμένει η έκδοση να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ και βασικοί παράγοντες που θα προσδιορίσουν το τελικό ύψος της έκδοσης είναι η ζήτηση που θα υπάρξει και η τιμολόγηση που θα δοθεί, με τις πληροφορίες να φέρουν το μέσο επιτόκιο κοντά στο 10%.

Υπενθυμίζεται πως τη διοργάνωση των συναντήσεων έχουν αναλάβει οι επενδυτικοί οίκοι Goldman Sachs και UBS. Ο τίτλος θα εκδοθεί από την Piraeus Group Finance PLC, με εγγυήτρια την Τράπεζα Πειραιώς, και την έκδοση αναμένεται να αξιολογήσουν οι οίκοι Moody’s και S&P με Caa3 και CCC αντίστοιχα. Η έκδοση θα είναι τύπου 10NC5 (δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας).

Στόχος είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, στο πλαίσιο της σχετικής υποχρέωσης που έχει αναλάβει έναντι του SSM, η οποία έχει προσδιοριστεί στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά μετά τη συμφωνία που υπεγράφη με τον σουηδικό όμιλο Intrum για την ανάθεση της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 27 δισ. ευρώ, μέρος της κεφαλαιακής ανάγκης καλύπτεται από το τίμημα της συναλλαγής, το οποίο διαμορφώθηκε στα 328 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!