Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στην One Outlet το 43,6% της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο
[Η Καθημερινή]: Στην One Outlet το 43,6% της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο

[Η Καθημερινή]: Στην One Outlet το 43,6% της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο

Με τη στήριξη της εβραϊκής κοινότητας αναμένεται να αναγεννηθεί η Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Τη σχετική επένδυση, μετά τον διαγωνισμό που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ανέλαβε η εταιρεία One Outlet A.E. η οποία ελέγχεται από τον επιχειρηματία Σάμι Φάις, τη Notoscom και την αραβικών συμφερόντων GTE. H ίδια επιχείρηση λειτουργεί στη συμπρωτεύουσα το εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet (πρώην City Gate).
To ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ διέθεσε τη συμμετοχή του 43,64% που κατείχε στο ακίνητο. Το τίμημα ανήλθε σε 1,9 εκατ. ευρώ και ήταν κατά 150.000 ευρώ υψηλότερο από τη δίκαιη τιμή που απέδωσε ο αποτιμητής του ακινήτου τον οποίο προσέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ. Το ελληνικό Δημόσιο, έστω και προσωρινά, απεγκλωβίστηκε από ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να αξιοποιηθεί ή να αποφέρει έσοδα. Ενδεικτικό είναι ότι, από τα περίπου 130.000 ευρώ ονομαστικά έσοδα από ενοίκια που είχε το ΤΑΙΠΕΔ σε ετήσια βάση, τα μη εξυπηρετούμενα ανέρχονται σε περίπου 80.000.
Σημαντικό επίσης πρόβλημα αποτελεί η καθημερινή φθορά του κτιρίου. Στην πλειονότητά του το ακίνητο ήταν κενό, ενώ, όπως αναφέρουν οι επισκέπτες, «όταν ο χασάπης χτυπά με τον μπαλτά να κόψει κρέας, πέφτουνε οι σοβάδες στο υπόγειο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!