Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Στην ιρλανδική αγορά εισέρχεται η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι
[Η Καθημερινή]: Στην ιρλανδική αγορά εισέρχεται η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι

[Η Καθημερινή]: Στην ιρλανδική αγορά εισέρχεται η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι

Η είσοδος στην αγορά της Ιρλανδίας, η διάθεση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου μέσω placement από τον βασικό μέτοχο (οικογένεια Τσινάβου που ελέγχει το 76%) σε θεσμικούς επενδυτές και η πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων και κερδών προ φόρων κατά 19% και 19,5%, αντίστοιχα, το 2017 σε σύγκριση με το 2016, ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις που προέκυψαν από τη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης Κρι Κρι στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Τσινάβος αποκάλυψε ότι τα γιαούρτια της Κρι Κρι εισέρχονται τις επόμενες μέρες και στην αγγλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons και έχει πλέον παρουσία σ’ όλες τις κορυφαίες αλυσίδες της χώρας όπως είναι οι Waitrose, Tesco, Aldi, MarksSpencer, ASDA, COOP. Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Τσινάβος, η θετική εικόνα της εταιρείας στην Αγγλία τής άνοιξε τον δρόμο να εισέλθει τις επόμενες εβδομάδες και στην αγορά της Ιρλανδίας, καθώς σήμερα η ελληνική επιχείρηση έχει παρουσία σε 24 χώρες με την αξία εξαγωγών γιαουρτιού το 2017 να φθάνει τα 21,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 61% σε σχέση με τις εξαγωγές αξίας 13,3 εκατ. ευρώ το 2016.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για το ενδεχόμενο placement μέσα στο 2018, ο κ. Τσινάβος τόνισε: «Ναι, είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε για να διαθέσουμε ένα ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές από το ποσοστό (76%) που κατέχει η οικογένειά μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!